FAQS

Què és el MakerFest?

És un esdeveniment que es celebrarà el dia 21 de desembre de 2021. Un esdeveniment únic on posar a prova tot l’enginy i creativitat dels estudiants i docents d’FP. On l’accent es posarà en el prototipatge. Es donarà resposta a reptes amb  solucions creatives prototipades.

On he d’anar ?
Aquesta edició té una nova estructura i hi ha dues modalitats de participació. Hi ha una modalitat per participar en la seu central de Ca l’Alier on es crearan 7 equips amb un total de 50 alumnes provinents de tot el territori. L’altra modalitat de participació serà en el mateix centre. Hi haurà una selecció de 20 centres de tot Catalunya que formaran un equip cada un.
Quin cost té la inscripció?

La inscripció és totalment gratuïta, tant per l’alumnat/professorat com pel centre.

Qui pot participar?

Pot participar tot l´alumnat i professorat d’FP.

Quin és el nombre de participants ?

Participaran més de 150 alumnes i 30 docents d’FP.

Quines són les bases?
En aquest ENLLAÇ trobaràs el reglament del MakerFest.
I els grups, com van?
Serà diferent en les dues modalitats de participació:
  • L’alumnat que participi a la seu central de Ca l’Alier, els establirà l’organització. Distribuirà als participants en 7 grups de components multidisciplinars.
  • En la modalitat de participació en el mateix centre, serà el mateix centre qui aplicarà els seus propis criteris per la selecció del seu equip. Des de l’organització recomanem que aquests equips siguin multidisciplinars.
Cóm podré fer el meu prototip?
Hi hauran a l’abast dels participats diferents eines i materials per realitzar el procés de prototipatge. Els centres disposaran de material que l’organització els hi farà arribar i des de la seu central de Ca l’Alier l’organització posarà a disposició dels participants tot el material necessari.
Per què participar?

Si ets estudiant, tindràs l’oportunitat de treballar amb un equip multidisciplinar en el que posaràs en pràctica les competències més demandades per les empreses en el mercat laboral: creativitat, presa de decisions, comunicació i treball en equip. El privilegi de participar en la major festa de prototipatge que ha organitzat el Departament d’Educació.

Si ets docent tindràs l’oportunitat de conèixer d’aprop la metodologia desing thinking. Posaràs a prova la teva capacitat en la gestió d’equips innovadors i la teva creativitat si ho fas com participant.

Quina relació té el MakerFest amb les 24hBCN?

Aquest esdeveniment enllaça amb l’esperit de les 24h BCN, una festa emprenedora que organitza el Departament d’Educació i que conforma un itinerari emprenedor i innovador.

Els millors prototips tindran accès directe per participar en les 24h BCN.

I la meva imatge?

L’organització es compromet a fer un ús amb finalitats de difusió de l’esdeveniment sense ànim de lucre i d’acord a la normativa vigent. És per això que per participar es fa necessàri que aquell dia vinguis amb el document oficial de cessió d’imatge signat.

Aquest document el trobaràs en el següent ENLLAÇ que et portarà a una carpeta on podràs descarregar-lo. Has de triar el document adient a la teva modalitat de participació segons siguis estudiant menor d’edat, estudiant major d’edat o docent.

VIU UNA EXPERIÈNCIA ÚNICA DE PROTOTIPATGE. CREA IMPACTE

Al MakerFest aprendràs a innovar, dissenyant i prototipant nous productes, serveis i processos. Uneix-te a l’exclusiu grup d’estudiants i docents que formaran part d’una experiència immersiva, digital i única.

21 de desembre de 2021

Col·laboradors

© MAKERFEST 2021