És el fundador de l’Institut Next i d’Infonomia, empresa de serveis d’innovació des de l’any 2000.
Ha publicat 33 llibres sobre negocis, tecnologia i innovació, així com molts articles breus sobre com les tecnologies poden transformar les empreses.
Com ell es defineix:
“Si hagués de descriure el meu punt fort més evident, diria que estic especialitzat en l’anàlisi de grans quantitats d’informació per tal de produir un model senzill que ajudi a explicar l’estructura que hi ha a sota.”
Amb vint-i-tres anys actualment cursa el primer curs del Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, a la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya).
Les seves portes d’accés a la universitat van ser a través de la Formació Professional, ja que volia assegurar-se del que realment el motivava abans d’entrar en una carrera que el condicionaria durant quatre anys. Un cop realitzat el Grau Superior en Disseny i Fabricació Mecànica a l’Escola Indústria de Sabadell, va adonar-se que el que li agradava era l’àmbit de la tecnologia, enginyeria, disseny, entre d’altres. Per aquesta raó, va decidir endinsar-se encara més en el món de l’enginyeria amb la finalitat d’aconseguir actualitzar-se i adquirir nous coneixements.
Actualment està treballant a la Fundació Malalts Mentals de Catalunya com a referent de valoracions, assessoraments i suport previ fent visites informatives a familiars o professionals, formacions a entitats del sector o professionals sobre les mesures de suport judicial per a persones amb discapacitat (especialment amb diagnòstic de malaltia mental tant TMS com patologíes duals).
Pel que fa a empresa, està en l’exercici lliure del treball social en el Centre de Badalona fent grups de famílies, xerrades o acompanyaments en tràmits i gestions. A l’espera d’acabar peritatge judicial o poder exercir la professió en aquest sector.
Professor d’institut. Actualment, des del sindicalisme treballant per la justícia social i la defensa de l’estat del benestar.
Psicòloga i Màster en direcció de recursos humans, amb experiència en càrrecs de
responsabilitat de RH en els sectors de l’automoció, el metall i l’alimentació. Des de 2008, des de PIMEC, ha acompanyat les pimes en la implementació de polítiques de recursos humans.
Actualment, dirigeix l’Àrea de Treball de PIMEC, que integra les polítiques de formació, ocupació i inclusió i les relacions laborals i la negociació col·lectiva. És consellera del CTESC, membre del Consell de Direcció del SOC, Consell de Relacions Laborals de Catalunya i de la Comissió Rectora de la Formació i Qualificació Professionals. Participa habitualment en jornades especialitzades en l’àmbit de la formació i la gestió del treball, articles d’opinió i tertúlies en mitjans de comunicació.
En Joan Gensana és Coordinador d’innovació de l’Escola del Treball de Barcelona
Actualment enginyer tècnic industrial mecànic per la UPC. Procedent del sector aeronàutic, va passar a ensenyament l’any 2014. Actualment, coordinador d’innovació de l’Escola del treball de Barcelona, professor i cap del departament de Fabricació Mecànica. Especialitzat en fabricació additiva i noves tecnologies.
Coordinadora de la Comissió d’Emprenedoria de l’Institut Montilivi de Girona i assessora territorial de Girona de la Xarxa EmprenFP. Llicenciada en dret per la Universitat Pompeu Fabra, màster en direcció de centres educatius a la Universitat de Barcelona i postgrau en Metodologia CLIL a la Universitat de Vic. Especialista en metodologies actives, actualment imparteix mòduls tècnics a la família professional d’Administració i Gestió, utilitzant la metodologia CLIL i l’aprenentatge basat en projectes.